Sfaturi utile
0

Beneficiile uleiului de magneziu si modul de utilizare

Nici chiar cu o dietă alimentară sănătoasă, adevărată, nu se poate obține magneziul de care are nevoie corpul nostru. Cel mai simplu si eficient mod în care se poate suplimenta magneziu zilnic este să folosirea uleiului de magneziu pe piele.
De ce este esențial magneziul pentru bunăstarea generală? Mulți oameni nu obțin cantitatea suficienta din acest mineral vital pe care corpul îl folosește pentru sute de reacții. Fiecare celulă din corp are nevoie de magneziu într-un fel și este esențială pentru sănătatea oaselor, a dinților, a mușchilor și a articulațiilor, precum și pentru un somn optim și reducerea stresului.

Uleiul de magneziu este realizat din cel mai pur magneziu transdermic care provine din Marea Zechstein antică si este realizat manual in Romania doar din ingrediente naturale.

De ce ne lipsește magneziu?
Deficitul de magneziu este răspândit, deoarece mulți dintre noi avem un stil de viață care diminuează în mod activ nivelul de magneziu, cum ar fi lipsa somnului, stresul în exces sau consumul de alcool / cofeină / zahăr. În plus, multe surse naturale de magneziu sunt insuficiente. Solul nostru conține mai puțin magneziu datorită supraagregării și utilizării ridicate a pesticidelor.

Sistemele de filtrare a apei elimină, de asemenea, o mare parte din magneziul natural din apă.
Marea Zechstein este încă o sursă minunată de magneziu și alte de minerale, Venind direct dintr-o mare antică situată la 1,6 km (1 milă) sub pămant, datand de 250 de milioane de ani și complet indepărtată de poluarea atmosferică, este cea mai pură sursă de magneziu de pe Pămant, prin certificare. Nu este doar un produs, ci o poveste unică și un dar al naturii. Uleiul transdermic de magneziu obtinut cu clorura de magneziu de la Marea Zechstein poate fi cel mai simplu mai eficient mod de a crește nivelul de magneziu.


1. Niveluri de magneziu îmbunătățite
Evident, scopul utilizării uleiului de magneziu este creșterea nivelului de magneziu al organismului. Un studiu britanic din 2010 realizat de Centrul de Cercetare pe plante a arătat o creștere cu 25% a nivelului de magneziu celular la participanții care au utilizat terapie transdermică cu magneziu timp de 12 săptămâni. Terapia transdermică cu magneziu include absorbția de magneziu folosind ulei de magneziu.
2. Piele mai fină
De asemenea, se poate folosi ulei de magneziu pentru o piele mai sănătoasă, împreună cu periajul uscat . Se recomada periaj uscat dimineața și spray de magneziu noaptea și acest lucru ajută pielea să rămână netedă și să nu se rupă. (Persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să înceapă cu ulei de magneziu diluat și să lucreze după cum le permite pielea).
3. Mai puțină durere musculară
Mulți sportivi folosesc ulei de magneziu pentru recuperarea după antrenament. Chiar și aceia dintre noi care nu sunt sportivi de nivel înalt pot beneficia de utilizarea magneziului după antrenamente. Studiile indică faptul că spray-ul cu magneziu poate ajuta la reducerea crampelor musculare și la completarea nivelurilor de magneziu pierdute prin transpirație.
4. Mai puține dureri de cap și migrene
Există o mulțime de cercetări despre importanța magneziului pentru cei care suferă de dureri de cap sau migrene. Nu este un tratament acut pentru ameliorarea simptomelor, dar studiile indică faptul că cei care au niveluri optime de magneziu celular au mai puține cazuri de dureri de cap și migrene.

5. Zahărul din sânge echilibrat
Există, de asemenea, destul de multe cercetări cu privire la magneziu și la niveluri echilibrate de zahăr din sânge. Acest lucru poate fi din mai multe motive. După cum s-a menționat mai sus, consumul excesiv de zahăr epuizează nivelurile de magneziu din organism. Având niveluri de zahăr din sânge și de insulină dezechilibrate pot epuiza magneziul. Acest lucru, la rândul său, face mai dificilă echilibrarea corectă a zahărului din sânge și a insulinei. Magneziul nu este un tratament pentru diabet sau dezechilibrul zahărului din sânge, dar studiile arată că magneziul poate fi o parte importantă a unei abordări holistice a gestionării zahărului din sânge.
6. Risc mai mic de tensiune arterială și hipertensiune arterială
Spitalele folosesc în mod obișnuit magneziul ca tratament acut pentru hipertensiunea arterială. O meta-analiză din 2012 a literaturii disponibile în Jurnalul European de Nutriție Clinică a constatat: „Suplimentarea cu magneziu pare să obțină o reducere mică, dar semnificativă din punct de vedere clinic, a TA, efect demn de viitoarele studii prospective mari randomizate, folosind o metodologie solidă”.
Această analiză a constatat un beneficiu semnificativ statistic la doze de peste 370 miligrame pe zi, indicând faptul că o persoană ar trebui probabil să completeze intern și transdermic pentru a obține beneficiul.
7. Un somn mai odihnitor
Există motive întemeiate că băile cu clorura de magneziu Zechstein sunt adesea folosite pentru relaxare . Magneziul poate avea un efect benefic asupra receptorilor GABA din creier. Acest lucru permite unei persoane să se relaxeze și să doarmă ușor și posibil mai profund. Este important să rețineți că un segment mic de oameni par să observe efectul opus și să se trezească din suplimentarea cu magneziu. Acești oameni nu ar trebui, desigur, să ia magneziu noaptea.

Cum se utilizează uleiul de magneziu?
Pulverizați zilnic pe brațe, picioare și stomac. Folosesc 15-20 de spray-uri pe zi. Va furnica pe piele de câteva ori când este utilizată, iar acest lucru este normal. Ar trebui să se estompeze după câteva aplicații, dar puteți dilua cu mai multă apă dacă vă deranjează prea mult.
După aplicare, lăsați-l pe piele sau spălați-l după 20-30 de minute. Dacă senzația lipicioasă de pe piele vă deranjează, încercați să aplicați noaptea înainte de culcare, când nu veți observa la fel de mult sau înainte de duș și clătiți.
Rețetă de spray cu ulei de magneziu DIY
Încercați această rețetă ușoară:
Ingrediente
• 1/2 cană fulgi de clorură de magneziu Zechstein

• 1/2 cană apă distilată

• un castron de sticlă sau o cană de măsurat din sticlă

• o sticlă cu pompita din sticlă
Pentru 100ml umple sticla ¾ cu apa distilata, apoi pune-o intr-un vas gradat. Foloseste aceiasi cantitate de Clorura de magneziu pe care o dizolvi in apa distilata fierbinte.

1. Se fierbe apa distilată. Este important să utilizați distilat pentru a prelungi durata de valabilitate a amestecului.
2. Așezați fulgii de clorură de magneziu în vasul de sticlă sau ceașca de măsurare și turnați apa clocotită peste el.
3. Se amestecă bine până se dizolvă complet. Se lasă să se răcească complet și se păstrează în sticla de pulverizare. Poate fi păstrat la temperatura camerei timp de cel puțin șase luni. Stau în baia mea pentru a o folosi zilnic.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu