Sfaturi utile
1 comentariu

Ce este terapia transdermica cu magneziu?

Terapia transdermică cu magneziu este mod nou si mai putin cunoscut, usor si accesibil de suplimentare a necesarului de magneziului. Terapia transdermica cu magneziu este utila si sigura, pe care o aleg adesea cei care doresc sa faca acnuest lucru cu suplimente orale.

Prin terapia transdermala magneziul este plasat exact in locul exact al vătămării / durerii. Magneziul transdermic este ideal pentru managementul durerii, precum și pentru performanta sportiva și medicina pediatrică.

Metoda tradiționala de administrare a magneziului, cu ajutorul tabletelor sau capsulelor este mult mai puțin eficienta din cauza acizilor stomacali și a enzimelor digestive, înainte de a ajunge în cele din urmă în fluxul sanguin. Uneori prin aceasta metoda se evita efecte secundare, cum ar fi iritarea stomacului, greata, diareea sau alte afectiuni stomacale.

Este recunoscut aportul scăzut de magneziu in organism , în toate țările industrializate .Acest lucru a dus la o creștere exponențială a cercetării actiunii magneziului in organism.  Magneziului este considerat  agent de vindecare, fiind prezent in peste 300 reactii chimice din organism.

Un raport din 2006 al Organizației Mondiale a Sănătății a estimat că 75% dintre adulți consumă o dietă deficitară de magneziu.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Centrul pentru Controlul Bolilor SUA, publicat în Journal of Nutrition, explică:

,,În ciuda rolului magneziului în menținerea sănătății, o mare parte a populației nu  consuma cantități adecvate de magneziu. Magneziul este un element esențial care este crucial pentru sute de procese fiziologice din organism. Nu este surprinzător ca aportul inadecvat de magneziu a fost legat de diverse rezultate adverse asupra sănătății, inclusiv dezvoltarea bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat și a durerilor de cap. Mai mult, magneziul este important în creșterea oaselor și poate juca un rol în performanța atletică”

Ce este de fapt terapia transdermala cu magneziu?

Magneziul transdermic se aplică topic, folosind  ulei de magneziu, gel de magneziu, loțiune de magneziu sau imbaieri cu saruri de magneziu.

Toate aceste produse au la baza clorura de magneziu o formă de magneziu cunoscută pentru solubilitatea sa superioară. Magneziul este absorbit  rapid prin piele, oferind prin terapia transdermica cu numeroase avantaje.

Prescris în mod obișnuit ca tratament de către practicienii terapiilor holistice, magneziul transdermic se aplică ușor și rapid în propria casă, fie pur și simplu pulverizând direct pe piele, aplicând sub formă de loțiune sau gel, sau chiar fără efort prin simplul ritual al baii.

Studii ce demonstreaza eficienta terapiei transdermice cu magneziu

Dr. Norman Shealy,fondator al Asociației Medicale Americane Holistice, a pledat pentru avantajele magneziului și beneficiile speciale ale aplicațiilor transdermice ale magneziului.

Conform lui problema este ca magneziul se gaseste foarte putin in dietele noastre. Solul din toate țările lumii, cu excepția Egiptului, a fost exploatat până la un punct de epuizare a magneziului. Pe langa asta, sărurile de magneziu sunt laxative, astfel încât toate acestea pot duce la un timp de tranzit intestinal mai rapid. Magneziul trebuie să circule lent prin sistemul intestinal, deci dacă timpul de tranzit intestinal este mai mic de doisprezece ore ,magneziul nu se absoarbe.

Un studiu efectuat de dr Shealy la Duke University, a demonstrat capacitatea pielii de a absorbi magneziul.

În  acest studiul s-au înscris șaisprezece persoane cu niveluri scăzute de magneziu intracelular. Participanții au fost instruiți să efectueze bai de 20 de minute pe zi cu fulgi de clorură de magneziu, în plus sa pulverizeze întregul corp o dată pe zi cu ulei de magneziu. Nivelurile intracelulare de magneziu au fost evaluate la toți participanții după 4 săptămâni, utilizând un diagnostic numit ExaTest. Rezultatele – 12 din cei 16 participanți la studiu au arătat îmbunătățiri semnificative ale nivelului lor de magneziu intracelular.

Rezultatele studiului dupa 4 saptamani :

Electrolit Inainte Dupa Valori de referinta
Magnesiu 31.4 41.2 33.9 – 41.9
Calciu 7.5 4.8 3.2 – 5.0
Potasiu 132.2 124.5 80.0 – 240.0
Sodiu 3.4 4.1 3.8 – 5.8
Cloruri 3.2 3.4 3.4 – 6.0
Fosfor 22.2 17.6 14.2 – 17.0
Fosfor/Calciu 4.2 8.6 7.8 – 10.9
Magneziu/Fosfor 1.4 2.3 1.8 – 3.0
Magneziu/Calciu 4.2 8.6 7.8 – 10.9
Potasiu/Calciu 17.6 26.1 25.8 – 4.6
Potasiu/Magneziu 4.2 3.0 2.4 – 4.6
Potasiu/Sodiu 39.1 30.5 21.5 – 44.6

Concluzia Dr. Shealy a fost că proprietățile unice ale magneziului transdermic  permit ca acesta să fie absorbit în piele, ridicând nivelul intracelular de magneziu la aproape toți indivizii.

Discutand despre terapia transdermica cu magneziu versus suplimente orale de magneziu, Dr. Shealy a explicat că terapia transdermică creează „saturația țesuturilor”, care permite magneziului să călătorească în țesuturile și celulele organismului în doză mare, fără pierderi prin tractul gastro-intestinal.

Folosirea clorurii de magneziu pentru baie

Terapia transdermică cu magneziu este ideală pentru gestionarea durerii. Combinația de căldură și clorură de magnezium imbunatateste circulația și accelereaza eliminarea toxinelor.

Efectul terapeutic al băilor de magneziu este de a reduce inflamația din mușchi și articulații. Clorura de magneziu, atunci când este aplicată direct pe piele, este absorbită transdermic și are un efect aproape imediat asupra durerii.

O modalitate simpla si eficienta de a elimina durerea, este simpla folosire a unei băi terapeutice sau a substanței cu clorură de magneziu sub formă lichidă direct pe piele in zona afectată a corpului. Durerile produse de leziuni ale sportivilor, dureri de spate și sciatică, dureri de cap, durerea din sindromul  picioarelor neliniștite, dureri artritice și aproape orice afecțiune dureroasă imaginabilă se vor reduce considerabil.

Se dizolvă 15-45 grame (sau mai multe, dacă se dorește) de fulgi de magneziu într-un recipient cu apa caldă sau pana la 2 kg pentru baie cu cadă complet plina și se înmoaie timp de 30 de minute sau mai mult.Temperatura apei trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte. Apa fierbinte face ca pielea să se elimine, mai degrabă decât să se absoarbă.

Surse :

www.ancient mineral.com
www saltlaboratory.com

Din aceeasi categorie

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu