Sfaturi utile
0

Știi cum poți folosi uleiul de cocos fracționat pentru păr și piele?

Ce este uleiul de cocos fracționat și prin ce este diferit de uleiul de cocos rafinat sau virgin? Iată cateva din utilizari ale acest ulei fantastic în îngrijirea părului și a pielii .

Este posibil să fi întâlnit acest ulei ca ingredient într-o rețetă de cosmetică sau un produs natural de frumusețe. Este un ulei purtător popular pentru uleiuri esențiale pure și este folosit în mod obișnuit pentru aplicare locală în loțiuni, exfolieri și uleiuri de masaj.

Folosirea uleiui de cocos fracționat este o modalitate excelentă de a aduce beneficiile pentru sănătate ale nucii de cocos în rutina ta de frumusețe.

CE ESTE ULEIUL DE COCOS FRACȚIONAT?

Uleiul de cocos fracționat este la inceput un ulei obișnuit de nucă de cocos (cocos nucifera). Prin procesul de fracţionare, acizii graşi cu lanţ lung sunt îndepărtaţi și astfel aceasta lasă în mare parte trigliceridele cu lanț mediu.

Uleiul astfel obtinut este acum complet grăsimi saturate. Are o durată de valabilitate foarte lungă și o stabilitate mult crescută. Uleiul de cocos procesat în acest fel va rămâne în stare lichidă, spre deosebire de alte tipuri care se solidifică la temperaturi comune ale camerei.

Deci, este ulei din nuci de cocos, dar schimbat prin procesul de fracționare pentru a elimina elementele acestuia.

ULEI DE COCOS FRACȚIONAT VS ULEI DE NUCĂ DE COCOS

Există câteva diferențe între uleiul de cocos obișnuit și acizii grași cu lanț mediu (acid caprilic și acid capric) bogat în ulei de cocos fracționat.

Cea mai mare diferență este textura. Uleiul fracționat este întotdeauna lichid la temperatura camerei , dar uleiul de nucă de cocos virgin sau rafinat este un solid care se va topi într-un lichid la temperatura potrivită. Cu excepția cazului în care camera ta este puțin pe partea caldă, uleiul obișnuit de nucă de cocos va fi solid.

O altă diferență este că uleiul de cocos virgin seamănă mai mult cu starea originală a nucilor de cocos. Miroase chiar a nucă de cocos. Rafinat pierde acea caracteristică și fracționat este inodor.

Din păcate, fracționarea uleiului de cocos elimină acidul lauric prezent în mod natural în uleiul de cocos obișnuit, așa că nu te baza pe el pentru proprietățile antimicrobiene.

ULEIUL DE COCOS FRACȚIONAT ESTE COMESTIBIL?

Nu, nu puteți și nu trebuie să consumați ulei de cocos fracționat. Citiți întotdeauna etichetele. Aproape toți vor spune „numai pentru utilizare externă”. Acest lucru se datorează faptului că procesul de fracționare utilizat pentru extragerea trigliceridelor cu lanț mediu poate lăsa reziduuri de hexan în urmă, făcând uleiul necomestibil.

Ulei de cocos fracționat este utilizat în principal pentru utilizare pe piele și păr.

ULEIUL DE COCOS FRACȚIONAT UTILIZĂRI ȘI BENEFICII

Există o mulțime de utilizări pentru această formă uimitoare de ulei de cocos și toate au legătură cu pielea și părul tău. Deoarece este format doar din MCT-uri din nucă de cocos, îi hrănește și îi protejează. Acest lucru îl face un ulei purtător fantastic și un plus la rețetele tale de uleiuri esențiale.

Uleiul de cocos fracționat are multe beneficii pentru piele și păr. Iată cum se utilizează.

CA ULEI PURTĂTOR

Cel mai popular mod în care oamenii îl folosesc este ca ulei purtător. Ce este un ulei purtător? Este o modalitate de a dilua uleiurile esențiale puternice, astfel încât acestea să nu fie la fel de puternice.

Uleiul de cocos fractionat pentru a mentine o forma lichida consistenta se amesteca perfect cu uleiurile esentiale. De asemenea, se absoarbe ușor în piele.

Este, de asemenea, un ulei purtător cu adevărat eficient, deoarece are cantitatea perfectă de acizi grași care ajută uleiurile esențiale să hrănească pielea.

Uleiul de cocos fracționat este aproape la fel de important ca și uleiurile în sine. Conține acizii grași pe care pielea și părul tau îi tânjesc și va ajuta la diluarea uleiurilor esențiale puternic pure.

ulei fractionat de cocos beneficii

PENTRU UN PĂR MAI STRĂLUCITOR

Uleiul de cocos fracționat, ca și uleiul de argan , este fabulos pentru menținerea unui păr bogat și sănătos! Beneficiile adăugării acestui ulei la produsele naturale de îngrijire a părului de casă merită din plin.

Uleiul de cocos care este fracționat pătrunde ușor în foliculii de păr. Acest lucru îi hrănește cu umiditatea și condiționarea atât de necesare. Folosind puțin pe părul deteriorat, îl va lăsa să arate strălucitor și sănătos .

Puteți să folosiți uleiul de cocos  pe părul umed ca balsam.

SFAT: Fixați un șampon sau balsam de păr care nu este suficient de hidratant adăugând o linguriță de ulei de cocos fracționat și scuturând energic. Trebuie să agitați de fiecare dată când îl folosiți, deoarece uleiul a fost emulsionat în el.

Combinați aceste uleiuri esențiale pentru creșterea părului  cu ulei de cocos fracționat pentru rezultate uimitoare!

ESTE ULEIUL DE COCOS FRACȚIONAT MAI BUN PENTRU PIELE?

Uleiul de cocos fractionat este una dintre cele mai bune modalități de a vă hidrata pielea. Datorită procesului de extracție, este ca o cremă hidratantă ușoară, excelent ca ulei de corp și într-o serie de produse de îngrijire a pielii DIY, cum ar fi exfoliante cu zahăr, loțiuni și uleiuri de masaj. Înmoaie și calmează pielea crăpată sau uscată.

Deși îi lipsește acidul lauric , este non-comedogen, ceea ce înseamnă că pielea ta îl absoarbe cu ușurință fără a provoca pori înfundați .  Deci, vă lasă pielea hidratată și netedă, în loc de grasă. Acest lucru îl face un ulei excelent pentru utilizare în tratamentele de casă pentru imperfecțiuni. Combinați-l cu câteva uleiuri esențiale pentru acnee și țineți la distanță erupțiile.

Una dintre cele mai bune moduri de a incorpora uleiul de cocos fractionat in rutina de ingrijire a pielii este sa iti creezi propriul exfoliant cu sare . Nu numai că va ajuta la îndepărtarea pielii moarte, dar vă va hrăni noua piele de dedesubt. Acest lucru vă lasă o piele catifelată.

Este o alegere bună de ulei de folosit în tampoanele de demachiere DIY  și este o bază  de ulei de masaj fantastică ,în care trebuie doar să adăugați amestecul preferat de uleiuri esențiale (sigur pentru piele).

PUTEȚI FOLOSI ULEI DE COCOS FRACȚIONAT CA LUBRIFIANT?

Există unele controverse în această privință. În timp ce mulți au descoperit că folosirea uleiului de cocos fracționat este un lubrifiant eficient, alții avertizează împotriva lui. Avertismentele pe care le-am văzut sunt legate mai degrabă de uleiul mineral decât de uleiul de cocos.

Acest tip de ulei de nucă de cocos foarte absorbant este mai puțin probabil să păteze așternutul decât alte uleiuri.

Dacă alegeți să îl utilizați, nu adăugați ulei esențial sau alte produse care ar putea irita acea zonă delicată. Asta ar putea strica un timp bun.

AVERTISMENT: Uleiurile în general nu trebuie folosite cu prezervative sau cu multe jucării de dormitor, deoarece orice ulei le poate descompune.

Când cumpărați ulei de cocos fracționat, este important să vă asigurați că este pur.  Este important să căutați ulei de nucă de cocos fracționat listat ca fără hexan . Este o substanță chimică reziduală prezentă uneori în ulei.

Nu au voie să conțină hexan.

Sursa  https://beautycrafter.com

Tags: Sfaturi utile

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu