Sfaturi utile
0

Extractul de Hamamelis sau alunul vrajitoarelor

Extractul de Hamamelis sau alunul vrajitoarelor

Extractul de Hamamelis este un astringent topic obtinut din frunzele si coaja unui copac specific cunoscut sub numele de Hamamelis virginiana, care este un tip de arbust originar din America de Nord și Japonia”. Odată recoltat, este distilat pentru a scoate la iveală compușii chimici activi ai plantei.

Proprietatile sale il fac foarte eficient in tratarea bolilor de piele, reduce bacteriile și inflamația din piele, făcându-l un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii care luptă împotriva acneei.

Cum ajută hamamelisul la combaterea acneei?

Acneea este considerată o afecțiune inflamatorie a pielii.  Reducerea la minimum a iritației sau a inflamației pielii este cheia pentru tratarea cu succes a acesteia – și hamamelisul poate ajuta la acest lucru la câteva niveluri diferite:

Absorbe sebumul

Proprietățile astringente ale hamamelisului au un efect de uscare, ajutând la îndepărtarea excesului de uleiuri din piele. Un coș începe ca un por înfundat, adesea din cauza producției în exces de sebum (alias ulei). Folosirea hamamelisului pentru a elimina acel ulei de pe față poate opri aceste erupții înainte ca acestea să apara.

Reduce bacteriile care cauzează acnee

Când pielea  produce exces de sebum, bacteriile (în special bacteriile P. acnes ) se dezvoltă în ea. Acest lucru stimulează inflamația în porul înfundat si astfel apar cosurile, Taninurile din hamamelis au proprietăți antimicrobiene, ceea ce înseamnă că pot ajuta la reducerea creșterii bacteriilor pe piele.

Calmează iritația

Proprietățile antiinflamatoare ale hamamelisului pot calma temporar aspectul pielii roșii si diminueaza senzatiile de mancarime.

Ștergeți fața și zonele inflamate ale pielii. Utilizați-l de cel puțin trei ori pe zi pentru rezultate optime.

Deoarece tratează cauzele și efectele acneei, te scapă de pete și previne unele noi.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu