Sfaturi utile
0

De ce să-ți începi dimineața cu o lingură de ghee?

Ghee: Beneficii surprinzătoare ale consumului pe stomacul gol dimineața

Multe celebrități au recunoscut consuma ghee pe stomacul gol dimineața. Dar te-ai întrebat vreodată cum această mică modificare a dietei îți ajută obiectivele dietei?

Ghee, un unt clarificat cu o istorie bogată în bucătăria indiană și medicina ayurvedică, câștigă popularitate la nivel global datorită aromei sale bogate și proprietăților benefice pentru sănătate.

1. Îmbunătățește digestia: Stimulează secreția de sucuri digestive, ajutând la digestia alimentelor și la absorbția nutrienților. Proprietățile sale antiinflamatoare calmează stomacul și reduc balonarea. Includerea ghee-ului în rutina dvs. de dimineață poate sprijini, de asemenea, sănătatea digestivă prin promovarea unui echilibru sănătos al bacteriilor intestinale. „Se crede că acidul butiric din ghee hrănește mucoasa intestinală, ajutând potențial la prevenirea problemelor digestive.

2. Crește energia: Este bogat în acizi grași cu lanț mediu (MCFA), care sunt metabolizați rapid de ficat în energie. Consumul de ghee dimineața oferă un impuls de energie susținut, reducând senzația de oboseală.

3. Fortifică sistemul imunitar: Conține acizi grași conjugați (CLA), cunoscuți pentru proprietățile lor antibacteriene și antivirale. Consumul regulat de poate consolida sistemul imunitar și crește rezistența la boli.

4. Susține sănătatea pielii: Este bogat în vitaminele A, D, E și K, esențiale pentru o piele sănătoasă. Reduce inflamația pielii, hidrata epiderma și preveni apariția ridurilor.

5. Îmbunătățește memoria: Conține acizi grași omega-3, care joacă un rol important în funcția cognitivă. Imbunătăți memoria, concentrarea și capacitatea de învățare.

6. Indice glicemic scăzut: Ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și oferind o eliberare susținută de energie pe tot parcursul zilei. În plus, conține acid butiric, un acid gras cu lanț scurt, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, care promovează sănătatea intestinală și bunăstarea generală

Ghee pentru piele

Cum se consumă ghee dimineața:

  • O lingură de unt pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun.
  • Adăugat în cafea sau ceai pentru un plus de aromă și energie.
  • Amestecat cu miere sau suc de lămâie pentru un remediu natural pentru digestie.

Recomandări:

  • Alegeți ghee organic, de la vaci hrănite cu iarbă.
  • Începeți cu o cantitate mică de unt și creșteți treptat doza.
  • Consultați un medic dacă aveți probleme de sănătate specifice.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

+