Sfaturi utile
0

4 beneficii pentru sănătate ale ghee-ului în cafea

Poate că ați auzit de cafea Bulletproof sau cafea cu unt. Spumos, delicios și ciudat de hidratant, untul din cafea este o modalitate excelentă de a obține niște calorii suplimentare dimineața sau de a ține dieta ta keto. Unii chiar folosesc uleiul de cocos ca alternativă vegană.

Dar ce zici de oamenii care nu pot digera lactatele, sunt alergici la nuci de cocos sau pur și simplu doresc o înlocuire de calitate superioară ? Retrageți untul, pentru că aici vine ghee-ul. Acum chiar și cei cu sensibilități severe la lactate se pot bucura de o ceașcă de cafea Bulletproof .

Istorie: Cum am ajuns la Ghee în cafea?

Pentru a înțelege mai bine de unde a venit ideea de ghee în cafea, să aruncăm o privire asupra contextului istoric din care a apărut.

Practica de a adăuga unt la băuturile cu cofeină ar fi putut exista încă din secolul al VII -lea ! Ceaiul cu unt de iac este originar din Tibet și este încă o băutură preferată de dimineață în munții aspri din Himalaya.

Tibetanii își aduc un plus de energie din conținutul ridicat de calorii, numeroasele beneficii digestive și bonusul de hidratare și lubrifiere a pielii care ajută la prevenirea crăpăturii buzelor și feței la frig extrem.

Ceaiul cu unt de iac a fost adus în lumea largă în secolul al XIII -lea de către chinezi, dar abia în 2009 cafeaua a intrat în amestec. După ce a încercat celebrul ceai cu unt, David Asprey a fost inspirat să-și facă versiunea cu cafea. Curând după aceea, a dezvoltat Dieta Antiglonț și, odată cu aceasta, băutura de cafea, acum faimoasă în lume, Bulletproof Coffee.

Și odată ce oamenii au început să realizeze beneficiile și deliciul untului din cafea, a fost doar o chestiune de timp până când beneficiile ghee-ului au fost recunoscute.

Ghee, adesea confundat cu untul clarificat, se face prin fierberea laptelui proaspăt pentru a deveni unt, iar apoi fierberea untului la foc mic și îndepărtarea impurităților.

Acest unt incredibil de pur a fost folosit în medicina indiană, gătit și ceremoniile religioase de mii de ani. Se face în mod tradițional din lapte de vacă, dar puteți găsi și ghee din lapte de oaie.

cafea-545102_1280
Credit: julie_vdd, Pixabay

Top 4 beneficii pentru sănătate ale ghee-ului în cafea:

Combinarea ghee-ului cu cafea este delicioasă și are câteva bonusuri surprinzătoare. Și consumul de ghee în sine are, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate . Iată o privire rapidă asupra unora dintre preferatele noastre!

1. Ghee poate înlocui crema pentru cei cu sensibilități la lactate

Pentru unii oameni, pur și simplu nu este o ceașcă de cafea potrivită fără cremă. Dar cu un număr atât de mare de oameni din lume cu sensibilitate la lactate, cum poți obține acea soluție spumosă dacă nu poți să faci cremă pentru stomac? Ghee poate fi o soluție excelentă.

Multe persoane intolerante la lactoza au cele mai multe probleme cu digerarea zaharurilor si/sau proteinelor din lapte (lactoza si cazeina). Dar procesul de rafinare a ghee-ului elimină toate substanțele solide din lapte, lăsând doar urme de zaharuri și proteine ​​din lapte. Fara lactate? Nici o problemă!

unt ghee în cafea


2. Ghee poate ajuta la neutralizarea unora din asprimea cafelei

Unii oameni au dificultăți în a bea cafeaua pe stomacul gol și adesea asta din cauza acidității ridicate. Dar o lingură de ghee în paharul tău de dimineață te poate ajuta să nu te doară stomacul.

Ghee este bogat în calciu, care neutralizează acidul care provoacă tulburări digestive. De asemenea, conține butirat, un acid gras care are proprietăți antiinflamatorii și despre care studiile au arătat că îmbunătățește sănătatea intestinală .


3. Ghee este plin de grăsimi sănătoase

Nu toată grăsimea este dăunătoare pentru tine. Ghee, care este aproape în întregime grăsime, conține, de asemenea, cantități mari de grăsimi sănătoase, cum ar fi omega 3, 6 și 9. Acești acizi grași se găsesc în unii pești, nuci și alge marine și sunt cunoscuți că promovează metabolismul sănătos, sistemul cardiovascular, articulațiile și chiar o funcționare mai bună a creierului.

Ghee poate chiar reduce riscul de boală coronariană. Un studiu realizat de Asociația Medicală Indiană a găsit o corelație între o dietă bogată în ghee și niveluri reduse de colesterol.


4. Ghee este plin de vitamine

Un alt beneficiu pentru sănătate al ghee-ului din cafea este că acest adaos cremos și de vis este, de asemenea, bogat în nutrienți . Pentru 100 g de ghee te uiți la aproximativ 61% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A, 14% de vitamina E și 11% de vitamina K.

Și cea mai tare parte este că grăsimile sunt vehicule pentru nutrienți în organism, ceea ce înseamnă că acele vitamine sunt mai biodisponibile și mai ușor de absorbit de către organism atunci când sunt transportate într-un ulei precum ghee-ul.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

+