Sfaturi utile
0

Uleiul de cătină: 4 beneficii unice pentru păr

Uleiul de cătină 4 beneficii unice pentru păr

Cătina, cunoscută și sub denumirea de “aurul portocaliu”, este un fruct bogat în nutrienți cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru păr. Uleiul de cătină este extras din pulpa și semințele fructului și este o sursă excelentă de vitamine, minerale, acizi grași și aminoacizi.

Iată 4 beneficii unice ale uleiului de cătină pentru păr:

1. Hidratează părul

Uleiul de cătină este bogat în acizi grași esențiali, care ajută la hidratarea părului și a scalpului. Acest lucru poate reduce uscarea, mâncărimea și mătreața.
Acizii grași și aminoacizii din cătină pot forma un strat protector peste piele, ceea ce îi permite să rețină umiditatea. Când pielea ta este mai hidratată, părul tău este de asemenea hidratat. Se spune că acidul gras Omega 7 restabilește umiditatea până la celulele din corpul nostru, construind umiditatea din interior spre exterior.

Cantitățile mari de vitamina C din uleiul de cătină pot avea capacitatea de a-ți menține părul hidratat. Acest lucru se datorează prevenirii pierderii de apă prin influența sa asupra formării unei bariere cutanate mai puternice și mai groase . Și deoarece vitamina C poate ajuta la combaterea bacteriilor de pe scalp datorită proprietăților sale antimicrobiene, este posibil să observați mai puține mâncărimi și descuamări de la mătreață.

2. Repară părul deteriorat

Uleiul de cătină este bogat în antioxidanți, precum vitamina C și carotenoide, care pot ajuta la repararea părului deteriorat de radicalii liberi. De asemenea, poate ajuta la reducerea ruperii și a despicării vârfurilor.

Antioxidanți: Cătina conține 60 de antioxidanți, ceea ce ia adus numele de superaliment. Vitaminele antioxidante A, C și E pot susține părul mai neted și mai sănătos prin neutralizarea radicalilor liberi care provoacă daune.
Acizi grași Omega: acizii grași nesaturați precum omega 6 și 7 vă pot regenera și repara foliculii de păr.
Vitamine: Vitaminele din complexul B (B1, B2 și B6), deși nu sunt antioxidanți, sunt importante în crearea pielii, părului și sângelui nostru. Acest lucru se datorează faptului că ajută la transformarea alimentelor în energie. B6, sau piridoxina, este deosebit de importantă datorită sarcinii sale de a transporta oxigenul și substanțele nutritive către păr.

3. Întărește părul

Uleiul de cătină conține vitaminele A, C și E, care sunt esențiale pentru o creștere sănătoasă a părului. De asemenea, conține aminoacizi, care pot ajuta la întărirea firului de păr.

4. Stimulează creșterea părului

Uleiul de cătină poate ajuta la stimularea creșterii părului prin îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul scalpului. De asemenea, poate ajuta la reducerea căderii părului.

Nutrienții esențiali pentru structura părului sunt biotina, fierul, proteinele și zincul. Dacă nu primiți suficient din acestea în dieta dvs., este posibil să aveți o cădere vizibilă a părului. Din fericire, cătina conține următorii nutrienți, care sunt corelați cu un păr mai puternic și mai sănătos.

Proteine: cătina conține 18 aminoacizi . Aminoacizii sunt compușii care se combină pentru a produce proteine ​​precum keratina, principala proteină care alcătuiește părul, pielea și unghiile. A avea suficienți aminoacizi poate ajuta nu doar la întărirea părului, dar poate contribui la o piele mai sănătoasă și unghii rezistente.
Minerale: Fierul și zincul sunt, de asemenea, incluse în lista lungă de ingrediente active a cătinii. S-a demonstrat că lipsa în oricare dintre acestea provoacă căderea părului. Suplimentarea cu fier vă poate ajuta să vă stimulați circulația și să transportați oxigenul la rădăcinile părului, ceea ce îi va permite să crească mai rapid și mai lung. Zincul joacă, de asemenea, un rol în creșterea și repararea țesutului de păr.
Acizi grași: S- a demonstrat că acizii grași omega 3 și 6 care sting celulele ajută la căderea excesivă și căderea părului prin creșterea densității și a diametrului părului.

Cum se utilizează uleiul de cătină pentru păr

Uleiul de cătină poate fi utilizat în mai multe moduri pentru a îmbunătăți sănătatea părului:

Ca mască de păr: Aplicați uleiul de cătină pe păr și scalp și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute – 1 oră înainte de a spăla părul.
Ca balsam: Adăugați câteva picături de ulei de cătină la balsamul dumneavoastră obișnuit.
Ca tratament pentru vârfurile despicate: Aplicați o cantitate mică de ulei de cătină pe vârfurile despicate după spălarea părului.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

+