Descriere
Unt clarifiat Ghee cu turmeric natural 100% realizat in Romania
Ghee cu turmeric este o alternativă bogată, delicioasă, fără lactoză la unt și uleiuri de gătit. Ghee cu turmeric adaugă o aromă subtilă, pământească și căldură la fiecare masă. Pe lângă toate beneficiile pentru sănătate ale Ghee, turmericul este cunoscut pentru că ajută digestia, reduce inflamația și crește alcalinitatea și circulatia.
INGREDIENTE: unt natural din lapte, turmeric
Mod de utilizare:
intern sau extern. Recomadat pentru toate vârstele, atât copiilor cât și bătrânilor.
Ghee este cunoscut si sub numele de unt clarificat este descris în textele Ayurvedice din vremuri străvechi. Această probă a timpului reprezintă poate, cel mai puternic argument asupra proprietăților benefice ale ghee-ului.
- Ghee este o grasime rafinata, preparata din grasimea naturala (unt) obtinuta din lapte de vaca. Este supus procesarii termice pentru indepartarea apei si unor substante nocive sanatatii (unele grasimi si proteine). See obtine o grasime pura, mult mai sanatoasa decat cea de la care am pornit.
- Hraneste toate tesuturile si organele, creste vigoarea organismului, este antioxidant, intineritor, anti-toxic, pentru persoanele slabite, anti-toxic, in unele afectiuni psihice (ex: iritabilitate), bun pentru memorie, pentru capacitatea de intelegere si discernamant, bun aperitiv si afrodiziac.
- Utilizat pentru vatamari interne, post-operator, util si in caz de herpes si boli degenerative ale pielii.
- Cu cat ghee-ul este mai vechi, cu atat este mai eficient in afectiuni ale nasului/gatului/urechilor, afectiunile neurologice, dependenta de droguri, bun purificator.
- Se poate utiliza ca picaturi nazale pentru pacientii cu epilepsie sau Alzheimer si in tratamentul ochilor (imbaiere).
- Se poate folosi ca aliment, in locul untului obisnuit, avand calitati net superioare acestuia, precum si multe avantaje practice: nu necesita pastrarea la frigider si poate fi luat in calatorii, chiar si in bagaj; se intinde cu usurinta pe paine si isi pastreaza moliciunea chiar daca a fost tinut la frigider.
- In general, da un gust placut alimentelor in care se adauga. Se poate folosi in prepararea dulciurilor, inlocuind untul (sau margarina!), prajiturile devenind mai fragede.
Similar ca si consistență cu un unguent, untul ghee este adesea folosit pentru urmatoare beneficii:
- catifelează și hidratează pielea
- oferă o strălucire naturală
- atenueaza petele întunecate
- repara pielea uscată sau deteriorată
- protejeaza pielea de vremea rece, uscată, vântuloasă
- trateaza buzele crăpate
- reduce cercurile intunecate
- pentru a întineri ochii
- vindeca răni minore
Untul clarifiat Ghee produs este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Contraindicat în caz de hipersensibilitate la ingredientele din compoziția sa. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
Condiții de păstrare:
Nu necesită conservanţi suplimentari. Nu este necesară păstrarea în frigider. Poate fi păstrat la temperatura camerei pe parcursul multor ani de zile, fără a se altera: nu mucegăiește, nu râncezește, neproducându-se alte degradări.
Nutriționiștii au descoperit diversele beneficii ale ghee-ului care l-au făcut produsul preferat de gătit:
- Bogat in aminoacizi
- Bogată în acid butirat
- Bogat în vitaminele A, D, E și K
- „Superaliment” datorită proprietăților sale antioxidante
- Întărește sistemul imunitar
- Mult mai scăzut în colesterol decât untul
- Fara cazeina si lactoza
- O alternativă excelentă pentru persoanele cu alergii alimentare
- Paleo/keto prietenos
Se poate folosi pentru soterea legumelor, gătirea peștelui, pui sau carne de porc si vita, pentru brownies, prăjituri și prăjituri, clătite și vafe. Și cel mai recent, pentru cafeaua „Keto”.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.