Sfaturi utile
0

Ghee: Descoperă cel mai bun arzător de grăsimi natural

Beneficiile pentru sănătate ale untului Ghee: Descoperă cel mai bun arzător de grăsimi natural

Ghee, cunoscut și ca unt clarificat, este un aliment popular în bucătăriile din Asia de Sud de secole. Recent, a câștigat popularitate și în Occident datorită beneficiilor sale pentru sănătate.

Unul dintre beneficiile cheie ale ghee este că este un arzător de grăsimi extrem de eficient. Acest lucru se datorează structurii sale unice de carbon. Spre deosebire de majoritatea grăsimilor, care sunt alcătuite din acizi grași cu lanț lung, ghee este bogat în acizi grași cu lanț mediu (MCFA), pe care organismul îi poate transforma cu ușurință în energie și ajută la arderea grăsimilor.

În plus, este bogat în acid linoleic conjugat (CLA), cunoscut că sprijină pierderea în greutate prin reducerea grăsimii corporale și promovarea masei musculare

MCFA-urile sunt metabolizate diferit de organism decât acizii grași cu lanț lung. În loc să fie stocați ca grăsimi, MCFA-urile sunt trimiși direct către ficat, unde sunt transformați în energie. Acest lucru poate ajuta la creșterea metabolismului și la arderea grăsimilor mai rapid.

Alte beneficii ale untului clarificat includ:

  • Bogat în vitamine și antioxidanți: este o sursă bună de vitamine A, E și K2, precum și de antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.
  • Îmbunătățește digestia: ajuta la îmbunătățirea digestiei prin stimularea producției de sucuri digestive și prin reducerea inflamației intestinale.
  • Sănătos pentru inimă: ajuta la creșterea colesterolului HDL (“bun”) și la scăderea colesterolului LDL (“rău”), reducând riscul de boli de inimă.
  • Proprietăți antiinflamatoare: are proprietăți antiinflamatoare care pot ajuta la reducerea inflamației din organism, care este asociată cu o serie de boli cronice.
  • Îmbunătățește funcția creierului: MCFA-urile din ghee pot ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive și la reducerea riscului de boli neurodegenerative.

Cum să consumați:

Poate fi folosit în locul untului sau uleiului în gătit. De asemenea, adăugat la cafea, smoothie-uri sau consumat simplu. Este important să alegeți ghee organic de înaltă calitate, făcut din lapte de la vaci hrănite cu iarbă.

Este un aliment versatil și hrănitor, care oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Datorită structurii sale unice de carbon, ghee este un arzător de grăsimi extrem de eficient. Este, de asemenea, bogat în vitamine, antioxidanți și are proprietăți antiinflamatoare. Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a vă îmbunătăți sănătatea, luați în considerare adăugarea de ghee la dieta dumneavoastră.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

+