Sfaturi utile
0

Beneficiile Uleiului esential de Manuka

Uleiul esențial Manuka (care nu trebuie confundat cu mierea Manuka) este un ulei intrat de putina vreme in lumea uleiurilor esentiale . Împărtășind atribute similare cu uleiul esențial de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia), uleiul esențial de manuka este bine cunoscut în populația maori din Noua Zeelandă pentru scopurile sale medicinale. Manuka are o aromă ușoară, dulce și erbacee.

Dacă vreti o modalitate naturala de a vă susține corpul fără efecte secundare, uleiul esențial de Manuka este cel mai potrivit.

Ingredientul activ din uleiul esențial de Manuka

Uleiul de Manuka are tone de fitonutrienți care îl fac unul dintre cele mai puternice uleiuri esențiale disponibile pe piață astăzi. Potrivit unui studiu, uleiul de Manuka are o activitate antioxidantă mai puternică decât uleiul de arbore de ceai, oferindu-i mai multă putere de luptă împotriva radicalilor liberi. De asemenea, este mai puțin iritant decât uleiul de arbore de ceai atunci când este aplicat în cantități mici pe piele.

Uleiul esențial de Manuka este cel mai bine cunoscut pentru ingredientul său activ – Leptospermona, care este un tip de terpenă care este produsă de plante din familia mirtului. Atunci când este extras din planta Manuka prin distilare cu abur, Leptospermona este un lichid galben, inodor, vâscos, cu proprietăți erbicide. De fapt, Leptospermona este acum testată ca o modalitate de a gestiona buruienile din sistemele de agricultură ecologică.

Cu toate acestea, la om are o gamă largă de aplicații medicinale, făcându-l unul dintre cele mai promițătoare din uleiurile esențiale .

Avantajele și posibilitățile uimitoare ale uleiului natural de manuka. Uleiul de Manuka este un ulei foarte puternic, care trebuie diluat întotdeauna cu un ulei purtător sau pur și simplu să utilizați câteva picături pe cont propriu, dar nu pe părțile sensibile ale pielii.

1. Masați în unghii și cuticule după ce vă spălați pe mâini.

2. Adăugați câteva picături la loțiunea preferată pentru un stimul antibacterian.

3. Masați pe mușchii și articulațiile dureroase.

4. Adăugați 10 până la 20 de picături într-o baie fierbinte pentru a calma mușchii, articulațiile și respira vaporii relaxanți.

5. Adăugați câteva picături în sticlele de șampon și balsam pentru păr strălucitor și puternic.

6. Aplicați pe pete pentru a îmblânzi acneea.

7. Se amestecă 20 de picături cu alcool într-o sticlă de spray din sticlă maro pentru un dezinfectant rapid.

8. Umpleți un borcan mare de sticlă cu alcool sau hamamelis, 20 de picături de ulei de mānuka și prosoape de hârtie rezistente pentru dezinfectant sau șervețele de curățare gata de utilizare.

9. Se amestecă cu alte uleiuri esențiale precum lemn de santal, lemn de cedru, trandafir sau citrice pentru un parfum natural personalizat.

10. Se amestecă cu alte uleiuri esențiale precum lavandă, vetiver și tămâie pentru un spray relaxant de noapte sau un amestec de difuzor.

11. Folosiți câteva picături pentru a îndepărta adezivul rămas de pe autocolante sau banda de pe suprafețele dure.

12. Masează câteva picaturi pe scalp pentru a elimina mătreața.

13. Calmează mancarimea pielii câinelui sau pisicii cu câteva picături.

14. Utilizați într-un difuzor pentru a calma animalele de companie sau copiii energici.

15. Așezați câteva picături pe o bucată de carton. Atașați la orificiul de aerisire al mașinii dvs. pentru un odorizant natural.

16. Se amestecă manuka, alcool sau hamamelis și aloe vera într-o sticlă mică pentru dezinfectant natural pentru mâini.

17. Aplicați câteva picături la mușcăturile și înțepăturile de insecte la fiecare câteva ore.

18. Amestecați uleiuri de manuka, arbore de ceai, citronella și lemongrass într-o sticlă de spray din sticlă maro cu alcool sau hamamelis pentru a le folosi ca insectifug la oameni, animale de companie sau plante.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu