Sfaturi utile
0

7 Beneficii ale gelului de magneziu pentru durerile de spate și de corp

Masaj cu gel de magnezuy

Nu se poate nega importanța nutrienților esențiali, inclusiv a mineralelor precum magneziul, pentru sănătatea umană. Magneziul joacă un rol deosebit de important în reglarea funcției nervoase și musculare , precum și în menținerea sănătății oaselor și ADN-ului. Prin urmare, este un supliment popular și util pentru durerile de spate, fie că sunt cauzate de tulburări ale coloanei vertebrale sau de dureri cronice , cum ar fi fibromialgia. Ceea ce majoritatea nu știu este că magneziul poate fi administrat și transdermic prin aplicații topice, folosind  geluri sau uleiuri de magneziu . De fapt, un studiu publicat de cercetători a descoperit că foliculii de păr pot facilita absorbția magneziului prin bariera pielii .

7 beneficii ale gelului de magneziu pentru ameliorarea durerilor corporale

Ameliorează durerea acută

Spre deosebire de durerea cronică, durerea acută este temporară și poate dura doar câteva zile sau până la 6 luni. O diferență esențială este că durerea acută este ceva pe care toți îl experimentăm ocazional, deoarece este cauzată de leziuni ale țesuturilor moi și leziuni, cum ar fi o tracțiune musculară sau o entorsă. Magneziul are proprietăți analgezice dovedite, iar aplicarea gelului de magneziu ar putea ajuta la ameliorarea durerilor de spate , fie că sunt cauzate de traume sau de suprasolicitarea mușchilor. Magneziul poate ajuta, de asemenea, datorită influenței sale pozitive asupra reparării țesuturilor și a performanței la efort.

Reduce durerea cronică

Pe lângă efectele sale analgezice sau de calmare a durerii, magneziul ajută, de asemenea, la reducerea durerii cronice, abordând unele dintre cauzele de bază sau factorii de risc. Multe boli cronice care provoacă dureri de spate au o asociere cu stresul. De exemplu, crizele de fibromialgie care provoacă durere larg răspândită și cronică sunt exacerbate cu expunerea la niveluri ridicate de stres. Tulburările de stres sunt, de asemenea, predominante la persoanele care suferă de dureri cronice de spate și sciatică . Învățăm acum din cercetări că deficiența de magneziu poate avea un impact semnificativ asupra nivelurilor de stres și anxietate, agravând durerile de spate . În schimb, suplimentarea prin aplicare orală și transdermică poate reduce stresul și durerea cronică.

Reduce inflamația

Inflamația este un răspuns sănătos la răni și infecții, care rezultă dintr-un sistem imunitar activ care lucrează pentru a repara daunele sau a combate infecția. Cu toate acestea, atunci când inflamația rămâne chiar și în absența infecției și a rănilor, poate provoca dureri musculare și articulare cronice, crescând și riscul de boli de inimă și diabet, printre alte afecțiuni. Acest tip de inflamație cronică este adesea legat de deficiența de magneziu, în care există o producție excesivă de citokine inflamatorii și radicali liberi. Pentru a contracara acest risc, ar trebui să creșteți aportul alimentar de alimente bogate în magneziu și să utilizați geluri de magneziu pentru ameliorarea durerii .

Magneziul ajută la refacerea mușchilor

Magneziul este considerat un nutrient important pentru culturisti, pasionații de fitness, persoanele care depun efort. Acesta exercită o influență directă asupra metabolismului energetic și asupra funcției musculare sănătoase, îmbunătățind performanța la exercițiu și recuperarea musculară. Pe lângă creșterea aportului de oxigen care este vital pentru dezvoltarea celulelor, magneziul crește și eficiența sintezei proteinelor. Îmbunătățind circulația în mușchi și reducând acumularea de acid lactic, reduce durerea musculară după exercițiu și scade riscul de leziuni musculare, spasme și crampe . Acest lucru face gelurile de magneziu terapeutice pentru leziuni musculare sau dureri.

Îmbunătățește mobilitatea

Beneficiile magneziului asupra sănătății pentru sănătatea musculo-scheletică și funcția metabolică sunt bine recunoscute și acestea au un impact semnificativ asupra funcției și mobilității articulațiilor. Cu o inflamație redusă și o funcție musculară sănătoasă, pacienții sunt mai puțin probabil să fie slăbiți cu dureri de spate și alte forme de durere cronică. În plus, s-a demonstrat că magneziul suprimă calcificările și osificările la pacienții ortopedici, restabilind astfel mobilitatea articulațiilor .

Reduce durerea neuropatică

Deși există și alte ajutoare naturale care pot oferi, de asemenea, ameliorarea durerii, puține sunt la fel de eficiente ca magneziul. Acest lucru se datorează faptului că magneziul ajută, de asemenea, la reducerea durerii nervoase sau a durerii neuropatice. Acest tip de durere este asociat cu stimularea excesivă a NMDA, un neurotransmițător. Cele mai eficiente medicamente funcționează prin scăderea și echilibrarea NMDA, dar au efecte secundare severe. Magneziul s-a dovedit a fi la fel de eficient, fără să prezinte aceleași riscuri . Un alt studiu care analizează în mod specific durerile de spate cronice neuropatice a constatat, de asemenea, că ar putea ameliora durerea și ar putea îmbunătăți mobilitatea coloanei lombare.

Reduce simptomele PMS

Creșterea prostaglandinelor și a altor modificări hormonale în timpul sindromului premenstrual poate provoca o gamă largă de simptome, inclusiv crampe dureroase și dureri de spate. Aplicarea gelului de magneziu ar putea ameliora multe dintre aceste simptome prin reducerea sau prevenirea crampelor menstruale și a durerilor musculare asociate . Această acțiune a fost legată de efectul său de relaxare a mușchiului neted uterin și de scădere a nivelului de prostaglandine. Magneziul poate funcționa și prin reducerea stresului prin efectul său calmant asupra sistemului nervos, reglând răspunsul său la hormoni precum progesteronul.

Deși creșterea aportului alimentar de magneziu este o idee bună și va ajuta, de obicei este inadecvată. Majoritatea oamenilor nu primesc aportul zilnic necesar de magneziu, ceea ce face necesară suplimentarea. Din păcate, suplimentele de magneziu pot provoca diaree și probleme gastrointestinale la unele persoane.

Gelurile de magneziu sunt poate cea mai bună modalitate de a trata durerile de spate în mod natural, deoarece oferă aceleași beneficii în timp ce ocolesc în întregime tractul gastrointestinal.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

+